Početak Gradske vesti Otvaranje izložbe „Vreme čudovišta“ Mirjane Milovanović

Otvaranje izložbe „Vreme čudovišta“ Mirjane Milovanović

23
0

Danas, 26. aprila 2023. godine biće otvorena izložba „Vreme čudovišta“ Mirjane Milovanović u galeriji SKCNS Fabrika, sa početkom u 19 časova.

Posetioci će moći da uživaju u izložbi svakog radnog dana od 10 do 19 časova, do 3. maja.

Mirjana Milovanović je mlada umetnica, studentkinja slikarstva na osnovnim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ona kroz humor približava konzumeriram, mentalno zdravlje i društvene mreže. Dobitnica je nagrade za crtež malog formata za studente likovne umetnosti.

„Na izložbi ‘Vreme čudovišta’ koristim crteže, igru reči u formi in-situ postavke kako bih prikazala aktuelne događaje, paralelno sprovodeći duhovitu i oštru kritiku društvenih medija i potrošačkog društva. Satirični radovi su intervencije na digitalno skeniranim stranicama iz art boook-ova. Crteži pretvaraju galeriju u prostor svima bliskih frustracija. Održavajući efemernu osnovu, ne zanemarujem inherentne kontradikcije socio-ekonomske privilegovane arene u kojoj se mogu naći ovi radovi. Na nasilje, raskoš i ispraznost odgovaram sarkazmom i humorom kao zaštitom slobode. Specifičnost lokacije i vremena su presudni za izložbu, fokusirajući ‘Vreme čudovišta’ na pojmove ‘strah’, ‘anksioznost’, ‘self-care (briga o sebi)’, ‘rat’ i ‘otpor’. Ovaj stil izložbe predstavlja jedinstven umetnički pristup o refleksiji društva; on nije direktan napor da se oblikuju prilike, već izraz saosećanja i angažovanja“, izjavila je Mirjana o svojoj izložbi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here