Otvaranje manifestacije „Francuska kuhinja sa zvezdicama – Inovativna manifestacija tradicionalnog karaktera“

Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržali su projekat i manifestaciju pod nazivom „Francuska kuhinja sa zvezdicama – Inovativna manifestacija tradicionalnog karaktera“ u organizaciji Udruženja „Ja volim Francusku“.

Na samom otvaranju svečanosti, prisutnima se obratio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, izvršni direktor i organizator projekta i predsednik Udruženja „Ja volim Francusku“ Slađana Novaković i drugi gosti iz Srbije i Francuske.

Ova manifestacija donosi nove poene na turističkom nebu Srbije i Vojvodine i nastojaćemo da učestvujemo u ovakvim inicijativama. Nadam se da ćemo neko sledeće druženje organizovati i u restoranu na teritoriji AP Vojvodine, u Novom Sadu, Subotici ili Pančevu, ili pak u nekom drugom lepom vojvođanskom mestu. Zahvaljujem se gostima iz Francuske i šefu koji je sa nama. Ovo je prvi korak u gastronomskom izazovu stvaranju nove gastronomske ponude na teritoriji Republike Srbije – rekao je na samom otvaranju sekretar Ivanišević.

Ivanišević je dodao da će Sekretarijat za privredu i turizam i u narednom periodu nesebično pružati podršku ovakvim inicijativama…

Centralni događaj manifestacije jeste dolazak Kristijana Tetedua, šefa Mišlenove kuhinje, koji je poneo titulu najboljeg restoratera, učitelja svih kuvara i predsednika Mišlenovih kuvara u Francuskoj.

Novi Sad, 6. maj 2022. godine