Otvoren dečji kulturni centar u Novom Sadu

U Radničkoj ulici broj 20, danas je svečano otvorena najmlađa ustanova kulture čiji je osnivač Grad Novi Sad.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, Novosadski dečji kulturni centar počeo je s radom u maju 2019. godine, a u svojoj praksi oslanjaće se na programe realizovane u okviru Manifestacije kulture i obrazovanja dece “Raspustilište” koja ima tradiciju dugu preko 35 godina.

– Ovo je investicija, pre svega u našu budućnost, u našu decu, koja će na adresi NSDKC imati moderno opremljen galerijski prostor, likovni atelje, učionice, multifunkcionalnu sportsku halu i sve ono što je neophodno da klinci imaju najbolje uslove za učenje, rad, druženje i uživanje. Adaptirano je 600 kvadratnih metara, radovi su finansirani iz budžeta Grada sa 20 miliona dinara, a izvelo ih je JKP “Stan”. Za nas je to veoma značajna simbolika, jer je to preduzeće bilo u velikim problemima, a danas je u stanju da radi i pozitivno posluje – rekao je gradonačelnik Vučević.

od danas će u ovom prostoru za decu i mlade biti organizovane brojne aktivnosti kao što su muzičke radionice, likovne i dramske radionice, festivali, predstave…