Početak Gradske vesti Otvoren novi centar za kreativnu zajednicu u Novom Sadu

Otvoren novi centar za kreativnu zajednicu u Novom Sadu

9
0

Novi prostor u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, otvorile su kompanije Epic Games i 3Lateral, koji donosi mogućnosti za saradnju sa lokalnim istraživačima, kreatorima i edukatorima.

Ovaj prostor će 3Lateral timu pružiti lepše okruženje za rad i istovremeno predstavnicima domaće kreativne zajednice omogućiti da učestvuju u trening programim, kao što su Unreal Fellowship i Fortnite Creative Fundamentals.

U amfiteatru Naučno-tehnološkog parka biće održavani tematski skupovi i predavanja usmerena ka upoznavanju sa najnovijim alatima i praksama koje donose MetaHuman tehnologije, kao i spektar proizvoda iz Epic Games ekosistema.

„Otvaranjem vrata novog prostora u Novom Sadu želimo da doprinesemo jačanju zajednice kreativaca, programera, istraživača i inovatora. Zajedno ćemo učiti kako da kreiramo i animiramo uverljive digitalne karaktere, koristimo Unreal Engine za stvaranje interaktivnih iskustava i digitalnih svetova, da dizajniramo, razvijamo i plasiramo igre direktno u Fortnite-u kroz upotrebu inovativnih alata. Uzbuđeni smo jer verujemo da ćemo svedočiti udruživanju srpske kreativne zajednice i zajedničkom doprinosu  3D industriji u Evropi, a i šire”, izjavio je Adam Kovač, Solution Specialist u kompaniji 3Lateral, na događaju organizovanom povodom otvaranja novog prostora.

Izvor: Vojvodina uživo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here