Početak Gradske vesti Otvorena 16. Međunarodna naučna konferencija iNDiS u Novom Sadu

Otvorena 16. Međunarodna naučna konferencija iNDiS u Novom Sadu

25
0

U Hotelu „Fruške terme“ danas i sutra se održava 16. Međunarodna naučna konferencija iNDiS, okupljajući stručnjake i istraživače iz oblasti građevinarstva, arhitekture, geodezije i upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja i požara.

Na svečanom otvaranju konferencije obratili su se ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, savetnica FIDIC globalnog sedišta Ženeva Andrea Šehić, v.d. dekana Fakulteta tehničkih nauka Boris Dumnić, predsednik Programskog odbora konferencije prof. dr Milan Trivunić, direktor Departmana za građevinarstvo i geodeziju prof. dr Igor Peško, i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Crnobarac je istakao zadovoljstvo što je Novi Sad domaćin konferencije koja okuplja stručnjake iz oblasti građevine, naglašavajući ubrzan razvoj grada i potrebu za stručnim kadrom.

„U želji da omogućimo bolje uslove za život i da pospešimo ekonomski i privredni rast, kontinuirano ulažemo u infrastrukturu. Rezultati takvih ulaganja nedvosmisleno pokazuju da je Novi Sad danas mesto koje privlači strane investitore, otvaraju se nova radna mesta, i beleži sve veći broj dolazaka turista,“ izjavio je Crnobarac, navodeći neke od ključnih projekata poput mosta preko Dunava, koji predstavlja petu etapu izgradnje Bulevara Evrope.

Konferenciju iNDiS organizuje Departman za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka, a prof. dr Milan Trivunić, predsednik Programskog odbora, istakao je da će ova godina okupiti učesnike iz 13 zemalja koji će predstaviti 117 radova.

Konferenciju organizujemo s ciljem da povežemo nauku i praksu, a učesnici će imati priliku da razmene iskustva. Ove godine, očekujemo predstavnike iz 13 zemalja koji će izložiti 117 radova,“ naglasio je Trivunić.

Nakon svečanog otvaranja, prof. dr Dragana Kontantinović održala je uvodno predavanje na temu „Spens: natkriveni gradski centar – Pristup i metodologija izrade Idejnog projekta rekonstrukcije Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here