Otvorena 8. izložba pasa mešanaca „Novi Sad 2023“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je 8. izložbu pasa mešanaca „Novi Sad 2023“ u organizaciji JKP „Zoohigijena i veterina“ i podršku Grada Novog Sada.

Izložba se tradicionalno održava povodom Svetskog dana napuštenih životinja.

„Ova izložba svake godine okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca, pa pored, zabavnog u prvi plan stavlja plemenite ciljeve, a to je udomljavanje napuštenih životinja i podizanje nivoa svesti o odgovornom vlasništvu. Grad Novi Sad i JKP „Zoohigijena i veterina“ aktivno rade na promociji udomljavanja i odgovornog vlasništva i stalno skreću pažnju da je udomljavanje napuštenih pasa i mačaka jedan od najlepših načina davanja i pokazivanja ljubavi prema životinjama. JKP „Zoohigijena i veterina“ omogućava besplatnu sterilizaciju, mikročipovanje i vakcinaciju protiv besnila za sve napuštene životinje. Trend i broj udomljavanja raste iz godine u godinu, pa je broj udomljavanja iz 2021. godine sa 136 skočio na 219 u 2022. godini. Grad Novi Sad će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije koje u svakom pogledu i smislu čine grad zanimljivijim, vedrijim, srećnijim i prihvatljivijim za sve od 7 do 77 godina“, rekao je Aleksandar Petrović.

Psi su se takmičili u deset nesvakidašnjih kategorija, poput izbora za unikatnog mešanca, za najlepšeg najstarijeg psa, najlepšeg psa sa invaliditetom, najlepšeg udomljenog psa ili psa sličnog rasi. Jedan pas je mogao biti prijavljen u najviše tri kategorije. Pobednici iz svih kategorija plasirali su se u finalno takmičenje u kojem su se birala prva, druga i treća „najkera“ izložbe.

U nedelju, 9. aprila 2023. godine, od 11.00 časova, u blizini naseljenog mesta Šangaj, put Šajkaškog odreda bb, zainteresovani će imati priliku da posete gradsko Prihvatilište, gde će moći i da udome pse.

Novi Sad, 8. april 2023. godine