Otvorena konferencija o preduzetništvu: Podrška mladim preduzetnicima“

 

U Privrednoj komori Vojvodine danas je zvanično otvorena Konferencija o preduzetništvu pod nazivom „Mladi preduzetnici Srbije“. Ova važna manifestacija organizovana je u saradnji sa Centrom za međunarodnu javnu politiku i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Cilj konferencije je obrazovanje i podizanje svesti mladih o preduzetničkim mogućnostima u Srbiji, kako bi se razvila nova generacija preduzetnika. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, otvorio je konferenciju i istakao značaj sticanja neophodnih znanja za započinjanje sopstvenog biznisa.

Planiramo da izdvojimo značajna sredstva za preduzetništvo, sa fokusom na podršci mladim preduzetnicima, kako bi se oni osmelili da kroče u preduzetničke vode. Cilj je omogućiti mladim ljudima da putuju, stiču nova iskustva, a istovremeno razvijaju svoje poslovne ideje u našoj zemlji“, rekao je Ivanišević.

Direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, Branislava Simanić, podvukla je angažovanje institucije u podršci preduzetništvu mladih. Sekcija za preduzetništvo je formirala omladinsku sekciju, namenjenu mladim preduzetnicima i onima koji žele postati preduzetnici.

Član Centra za međunarodnu javnu politiku, Ilija Diklić, opisao je viziju konferencije kao stvaranje okruženja u kojem je Srbija centar inovacija i preduzetništva.

Konferencija je takođe obuhvatila panel na temu „Uspešne žene preduzetnice“, na kojem je učestvovao i pokrajinski sekretar Ivanišević, kao i diskusije o obezbeđivanju sredstava za finansiranje i preduzetništvo u zdravstvu.

Ovo nastavlja seriju inicijativa u podršci mladim preduzetnicima, s obećanjem o dodatnim ulaganjima u preduzetništvo u bliskoj budućnosti.