Početak Gradske vesti Otvorena manifestacija „Tour de Fruška“

Otvorena manifestacija „Tour de Fruška“

13
0

Dvodnevnu manifestaciju „Tour de Fruška“ otvorio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta u Vrdniku.

Sekretar Basta je ukazao na značaj same manifestacije i biciklističkog maratona u planinskom biciklizmu, koji imaju veliku podršku Pokrajinske Vlade.

„Ova manifestacija se organizuje drugu godinu zaredom na obroncima Fruške gore i značajno je što broj učesnika raste. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama našu Frušku goru postaviti na mapu velikih evropskih sportskih manifestacija u biciklizmu i trejl trkama”, istakao je Basta.

Ova manifestacija ima cilj da oživljavanjem Fruške gore, predstavljanjem njenih sportskih, privrednih i turističkih potencijala, ali i kreiranjem novih sadržaja, motiviše sve ljude da ovde borave i da se takmiče.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin izrazio je zadovoljstvo što su Novi Sad i Fruška gora često domaćini manifestacija posvećenih planinskom biciklizmu.

„Organizacija takmičenja je i ove godine izvanredna. Činjenica je da imamo izuzetno veliki broj događaja kada je reč o planinskom biciklizmu. Današnja manifestacija će, uz sva ona brojna sportska dešavanja u oblasti biciklizma u Novom Sadu, dodatno obogatiti našu sportsku godinu”, rekao je Cvjetićanin.

U okviru manifestacije se održava MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka – Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade” i dečja trka „Gas-gas”.

Drugi dan počeće otvaranjem prve stanice za punjenje električnih bicikala u Srbiji, koju su finansirali Pokrajinska vlada i „Movenpick Fruške Terme”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here