Početak Gradske vesti Otvorena nova zgrada Hitne pomoći

Otvorena nova zgrada Hitne pomoći

47
0

Фотографија корисника Милош ВучевићZgrada je izgrađena na parceli br. 5432/1 K.O. Novi Sad II, površine 3250m2, na prostoru omeđenom ulicama Somborska, Jastrebačka i Ilariona Ruvarca. Takođe, izgrađene su interne saobraćajnice za pristup vozila hitne pomoći garaži, sa dva ulaza u kompleks (iz Somborske i iz Jastrebačke ulice), čime je omogućena brza i efikasna saobraćajna komunikacija. Izgradnju su zajednički, i u jednakim delovima, finansirali Grad Novi Sad i AP Vojvodina.

– Ovo je dokaz da kada imamo istu viziju mnogo brže i efikasnije ostvarujemo zacrtane planove. Mislim da će zaposleni imati najbolje uslove za rad u celoj Srbiji, a takve uslove zdravstvene zaštite zaslužuju i Novosađani koji redovno plaćaju poreze i ostale obaveze prema državi. Otvorena saradnja sa svim nivoima vlasti obezbeđuje više novca u Novi Sad, i tako se iskazuje ljubav prema gradu. Od presudnog značaja nam je da na naš jedan dinar, dobijemo još po jedan i iz Pokrajine i iz Republike, jer tako brže možemo da realizujemo važne zadatke. Vrednost ove investicije je oko 340 miliona dinara, a kupili smo i četiri nova vozila hitne pomoći. Tokom prethodne četiri godine, mimo ovog projekta, Grad je uložio 146 miliona dinara u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, u nameri da njihove usluge budu što dostupnije kada je to potrebno. Važna informacija za roditelje je da od večeras na ovoj adresi radi dežurna noćna pedijatrija, sa najboljim lekarima i opremom – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da se za oko petnaest dana očekuje da krenu radovi na izgradnji Senantandrejskog bulevara, još jednoj važnoj investiciji, koju Grad finansira zajedno sa Pokrajinom i Republikom, a koja je vredna preko 700 milona dinara.

Фотографија корисника Милош Вучевић

Otvaranju je prisustvovao i Igor Mirović koji je ovom prilikom rekao: – Ubeđen sam da će u novom, i odlično opremljenom objektu, sistem funkcionisanja novosadske hitne pomoći biti mnogo efikasniji. Ovo je primer kako treba realizovati ovako veliku investiciju, jer je ceo posao završen za manje od godinu dana. Pokrajinska vlada će nastaviti da sprovodi sve važne projekte sa Gradom Novim Sadom, ali i da investira u oblast zdravstva. Uspeli smo da za dve godine uložimo više od tri milijarde i 750 miliona dinara u povećanje nivoa zdravstvene zaštite u Vojvodini.

Фотографија корисника Милош Вучевић

Фотографија корисника Милош Вучевић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here