Početak Gradske vesti Otvoreni Dani Nautike – Najviše nautičke opereme proizvedeno u Novom Sadu

Otvoreni Dani Nautike – Najviše nautičke opereme proizvedeno u Novom Sadu

34
0

Druga po redu manifestacija

,,Dani nautike Novog Sada“

počela je danas na Štrandu i trajaće do nedelje, 3. septembra 2023. godine

a sve to u organizaciji konzorcijuma udruženja ,,Odrasti zdravo“ i ,,Alfa team“, u saradnji sa JKP ,,Gradsko zelenilo“ i uz podršku Grada Novog Sada, Uprave za privredu grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Manifestaciju je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

,,Ovo je veoma važna manifestacija, hvala proizvođačima što ovu opremu proizvode u Vojvodini što je značajno za nautički turizam. Sa organizatorima smo se dogovorili da ćemo zajedno jedan dan na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu posvetiti nautici i nautičkom turizmu. Besplatno ćete imati mogućnost da izlažete svoje proizvode, što je najmanje što možemo da učinimo za vas, proizvođače, dok ćemo u narednoj godini otvoriti posebnu liniju u okviru programske podrške proizvođačima u sektoru nautičkog turizma“, rekao je Ivanišević na samom otvaranju manifestacije.

Organizacija je istakla i podatak da se najviše nautičke opreme proizvodi upravo u Novom Sadu, što predstavlja dodatan zamajac nautičkoj privredi.

U okviru ove četvorodnevne manifestacije, svakim danom od 10 do 20 časova, na platou Štranda ispod Mosta slobode, biće upriličena izložba i prezentacija nautičkih proizvoda, plovila za sport i sportsko-rekreativne delatnosti, a koja se proizvode u Novom Sadu.

Za sve zainteresovane učesnike i posetioce omogućene su test vožnje na Dunavu kako bi se podigla svest o važnosti i velikom potencijalu nautičkog turizma, a stručna javnost će upoznati posetioce sa nautičkom, privrednom i turističkom ponudom grada Novog Sada.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here