Početak Gradske vesti Palić: Zoološki vrt spreman za prvomajske praznike

Palić: Zoološki vrt spreman za prvomajske praznike

59
0

Zoološki vrt na Paliću raspolaže sa oko 170 vrsta, od kojih ukupno 800 životinja boravi u vrtu i prihvatilištu. Zbog svoje raznovrsnosti i prirodne lepote, veoma je atraktivan kako sugrađanima, tako i brojnim turistima. Iz ovih razloga njegov obilazak uoči prvomajskih praznika gotovo neizostavan. Prema rečima Vesne Davidović, portparolke Zoo vrta Palić, sve pripremne aktivnosti su završene. U narednih pet dana očekuju se više od 10.000 posetilaca iz regiona i Evrope.

Zoo vrt Palić tokom cele godine sarađuje sa drugim ustanovama, kako bi organizovao brojne radionice i prezentacije za posetioce. Povodom prvomajskih praznika, pripremili su zanimljiv i sadržajan program, obogaćen sa nekoliko novina, među kojima su predstave i kvizovi za najmlađe.

„Pošto deca vole da idu u pozorište i gledaju predstave, a vole i da dođu u Zoološki vrt, odlučili smo da te dve stvari spojimo. Počevši od sutra, u 11 časova, za njih će se igrati predstava „Čipkana priča“ koju će izvesti glumci Dečjeg pozorišta Subotica na srpskom jeziku, dok će u nedelju izvesti na mađarskom jeziku. Ono što je takođe novo, jesu kvizovi i takmičarske igre za decu, u organizaciji Udruženja „ZaJedno“, zamišljene kao mozgalice, koje će trajati do 10 minuta. Svako dete koje uspešno odgovori, uradi mozgalicu ili reši takmičarski zadatak, dobiće simboličnu nagradu“, govori Davidović.

Pored kvizova i predstave za najmlađe posetioce, program će biti upotpunjen još jednim novitetom, a to su folklorne igre. Na taj način će se gostima iz drugih zemalja pribliziti tradicija naroda koji žive na tom prostoru.

Iz Zoo vrta Palić poručuju da će, u slučaju lošeg vremena ili kiše, obaveštenje o izmenama satnica programa biti istaknuto na ulazu, pored blagajne.

Radno vreme za prvomajske praznike biće od 8 do 20 časova, a cena ulaznice je 250 dinara po osobi, dok je za decu do 7 godina ulaz besplatan.

Izvor Vojvodina info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here