Početak Gradske vesti „Parking servis“ apeluje na Novosađane da kucaju slova sa „kvačicom“

„Parking servis“ apeluje na Novosađane da kucaju slova sa „kvačicom“

43
0
Zbog čestih slučajeva da Novosađani umesto „ž, č, ć“ kucaju slova „z“ i „c“, došlo je i do situacije da vozači tvrde da su urednu platili parking, a da su kažnjeni bez razloga. 
 
U „Parking servisu“ kažu za Novosti da je problem stvorio povećan broj automobila. Ranije je, navode, bilo moguće zameniti neko „nezgodno“ slovo u SMS poruci, a da sistem pravilno protumači vlasnika. Sada to više nije moguće, jer automobila ima toliko da su moguće zabune. Zbog toga, apeluju na vozače da precizno ispisuju slova sa registarske oznake.
 
„Dešava se, na primer, da vozač ne može da uplati, odnosno produži parking za svoje vozilo u crvenoj zoni jer je njegov ‘parnjak’ to već učinio. Sa pravilnim unošenjem slova, izbeći ćemo nesporazume do kojih dolazi prilikom netačnog unošenja oznaka. Sistem prepoznaje razliku između znakova sa i bez kvačice, i zato je važno uneti ih pravilno“, poručuju u „Parking servisu“. 
 
U ovom preduzeću dodaju da će još neko vreme kontrolori obaveštavati i upozoravati vozače da pravilno unesu svoju registarsku oznaku prilikom plaćanja parkiranja.
Autor: Portal 021