Početak Gradske vesti Pet miliona evra u kasu grada od prodaje zemljišta za japanski Nidek

Pet miliona evra u kasu grada od prodaje zemljišta za japanski Nidek

13
0

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić govorio je danas o izuzetno važnoj tački današnje sednice, odnosno o usvajanju Odluke da se proda 126.085 m2 zemljišta, u radnoj zoni Sever IV, „CTP Investu Beograd“ za potrebe realizacije investicije japanskog giganta „Nidek“ koja pravi elekro-motore, a na osnovu čega će Grad Novi Sad prihodovati skoro 600 miliona dinara.

On je objasnio da će pogon u Srbiji biti jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, gde će godišnja proizvodnja biti između 200.000 i 300.000 jedinica, do 2023. godine.

– Dolazak svetskog brenda, giganta, predstavlja istorijsku prekretnicu za Novi Sad. Japanska kompanija zaposliće nekoliko stotina radnika samo u prvoj fazi svog investicionog ciklusa. Takve investicije imaju nesagledivo velik značaj jer zahvaljujući prihodima na zarade i od poreza na imovinu gradimo nove puteve, vrtiće i škole. Očekujem da će u narednim mesecima na toj lokaciji već započeti gradnja poslovnih hala za potrebe proizvodnih pogona – rekao je zamenik gradonačelnika.

nsuživo
objektiv24

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here