Početak Gradske vesti Petak je u sredu

Petak je u sredu

60
0

Ova sreda je dokaz da je leto još aktuelno i da se ne predaje. Najniža temperatura ove srede biće 16 stepeni, a najviša dnevna 33 stepena. I večeri su prave letnje, pa nije loše da znate da se danas mnogo toga interesantnog dešava u Novom Sadu i da trba da izađete i provedete se, jer znamo svi da „sve je u redu, petak je u sredu“.

Evo šta nas očekuje u Novom Sadu ove srede:
Od 18:00 sati u Ogranku SANU u Novom Sadu održaće se predavanje prof. dr Nenada Filipovića „Digitalni pacijenti u medicini, koliko smo daleko?“.

Digitalni pacijenti su nova paradigma za razvoj novog leka i medicinskih uređaja i njihovo testiranje na kompjuterski generisanim pacijentima.
Projekat SILICOFCM Evropske Unije je višerazmerno modeliranje srčanih bolesti koje uzima u obzir sveobuhvatnu listu specifičnih karakteristika pacijenta kao što su genetski, biološki, farmakološki, klinički, slikovni i ćelijski aspekti.
Računarska platforma za višeskalno modeliranje i veštačku inteligenciju u biomedicinskom inženjerstvu je rezultat projekta koji takođe može da služi kao edukativni alat za studente i istraživače.

Koncept digitalnih pacijenata povezuje osnovna eksperimentalna istraživanja sa kliničkim studijama i velike podatke sa bioinformatikom, pretraživanjem podataka i alatima za obradu slika kako bi se smanjili eksperimenti na životinjama i kliničke studije na stvarnim pacijentima.

Večeras je treće veče Festivala kamerne muzike 2023 je rezervisano za promociju trećeg CD-a Novosadskog duvačkog kvinteta.
Promocija pod nazivom ,,Šarm francuske muzike u ogledalu Save Šumanovića“ će se održati u 20:00 časova, u Galeriji Matice srpske.

Međunarodni festival savremenog plesa „Tanz Platz“ održava se od 13. do 19. septembra 2023. godine, u SKCNS Fabrici. Ovo je sedmo izdanje Festivala, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, a program obuhvata plesne performanse umetnika i umetnica koji dolaze iz Francuske, Velike Britanije i Srbije.

„Tanz Platz“ je manifestacija čiji cilj je da predstavi mlade aktere na evropskoj plesnoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Nastao je uz podršku evropske plesne platforme „Aerowaves“ u čijem fokusu su mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje, kao i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću.

Detalje i program festivala možete pogledati na sajt organizatora SKCNS Fabrika.

Ulaz na sve programe je besplatan.

„After finale“ stiže na veliko platno Arene Cinapleh uz poklone za najsrećnije.

Arena Teen događaj, zakazan za večeras od 20:00 časova u Areni Cineplex donosi finalni deo svetski popularne franšize ,,After“ i poklone za najsrećnije posetioce.

Željno iščekivani film “After finale” stiže na veliko platno, a najsrećnije posetioce očekuju poklon knjige od partnera akcije – Čarobna knjiga kao i vaučer od brenda Golden Rose koji se odnosi na karmin ili lak za nokte i 50% popusta na uslugu profesionalnog šminkanja.

U Srpskom narodnom pozorištu možete pogledati premijeru predstave „Zajedno“ od 19:30. Predstava je koprodukcija SNP-a, Beo Art-a, Centra za kulturu Tivat i Kulturnog centra Pančevo.

Karte možete kupiti i rezervisati onlajn na sajtu Srpskog narodnog pozorišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here