Pijani šaran sa nadevom od riže

45
0

 Potrebno:

1šaran između 1,5 i 2 kg.
100 do 200 gr polukuvane riže ,
malo šangarepe
par čenjadi belog luka
malo peršunovog lista
 2 deci belog vina
Priprema:
Šarana.očistiti,oprati,dobro ocediti pa početi pripremu.
Šarana sa obe strane zarezati na nekoliko mesta da bi u njih mogla da stanu čenjad luka i listići peršuna.
Kad se to uradi napuniti ga rižom koja je izmešana sa malo začina c ,malo sitno seckane šargarepe i belog luka takođe sitno iseckanog i to malo zatvoriti ga čačkalicama , staviti u tepsiju podmazanu uljem.
Sa spoljne strane i jedne i druge takođe malo osoliti začinom umesto soli ,preliti ga celog sa uljem ,poklopiti alu folijom i peći na 220 stepeni otprilike 45 mi, potom skinuti foliju. Kad se folija skine preliti.ga malo sa uljem u kom se peče, naliti 2 dc belog vina,staviti parčiće belog luka u razreze šarana i peršunovih listića i peći otprilike još toliko ,povremeno prelivati sa tečnošću u kojoj se peče i kad se odgore uhvati lepa korica i boja ,pečenje je gotovo.
Prijatno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here