Početak Gradske vesti „Ping pong u tvom komšiluku“: Novi sportski projekat u Novom Sadu

„Ping pong u tvom komšiluku“: Novi sportski projekat u Novom Sadu

40
0

Juče u 18 časova u amfiteatru SPENS u Novom Sadu održala se konferencija za novinare povodom projekta “Ping pong u tvom komšiluku“. Na konferenciji je govorila promoterka Borislava Perić Ranković, proslavljeni olimpijac Ilija Lupulesku, kao i predstavnici Grada Novog Sada i Gradskog stonoteniskog saveza koji zajednički realizuju ovaj program.

Projekat „Ping pong u tvom komšiluku“ obuhvata distribuciju stonoteniskih stolova sa pratećim rekvizitima svim mesnim zajednicama u Novom Sadu i okolini, ukupno njih 47. Od toga, 20 mesnih zajednica formirale su svoje ekipe za stonotenisku Ligu, koja počinje 20/21. aprila i završava se 25/26. maja (regionalna grupna faza), dok je finalni turnir zakazan za 16. jun na SPENS-u. Ekipe su podeljene u 4 regionalne grupe, a sve ekipe dobijaju medalje i majice, dok tri najbolje ekipe osvajaju pehare, a šampion zadržava prelazni pehar.

Cilj projekta je da svaka mesna zajednica omogući svojim građanima termine za ovu jednostavnu sportsku rekreaciju. Stonoteniski stolovi se mogu koristiti kako unutra tako i na otvorenom, jer su otporni na sve vremenske uslove. Neki mesni zajednice već su organizovale humanitarne turnire u stonom tenisu, dok su druge uspostavile saradnju sa penzionerskim udruženjima, školama ili domovima kulture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here