Početak Gradske vesti Pivnice dobile svoje prvo inkluzivno igrališe- Dečji osmesi su najvažniji poručuju iz...

Pivnice dobile svoje prvo inkluzivno igrališe- Dečji osmesi su najvažniji poručuju iz udruženja „Čepom do osmeha“

186
0

danas sva deca iz Pivnica dobila su novo kombinovano dečije igralište

Na inicijativu porodice Mudroh i humanitarno-ekološke organizacije „Čepom do osmeha“, a uz podršku kompanije „Palm Stiftung“, Mesne zajednice Pivnice i Opštine Bačka Palanka deci je obezbeđen  novi kutak u kome će zajednički moći da provode vreme deca sa i bez smetnji u razvoju.

 

“Veoma sam ponosna što su mi moj brat iz Nemačke Danijel Murdoh i njegova kompanija Palm Stiftung, dali mogućnost da odaberem šta je najbolje za selo iz koga potiču naši koreni. Ono što najbolje radim tokom celog života je širenje empatije prema deci sa smetnjama u razvoju i našoj životnoj sredini. Zbog toga što su nam deca prioritet, igralište je bio pravi izbor za stvaranje uspomena ”,  rekla je Vanja Petković, predsednica Udruženja “Čepom do osmeha”.

Otvaranju igrališt aprisustvovali su predškolci i učenici prvog i drugog razreda Osnovneškole “15.oktobar” iz Pivnica, a za njih i njihove drugare sa i bez smetnji u razvoju, na igralištu je obezbeđeno tri sprave – ljuljaška sa sedištem za decu sa posebnim potrebama, ljuljaška sa toboganom i opružnu njihalicu „Patka“.

Svojim dolaskom, događaj je uveličao i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnjica, koji se za donaciju zahvalio u ime svih meštana Pivnica.

 

„Trudićemo se da zajednički napravimo još igrališta, kao i da još više edukujemo decu na temu ekologije i zaštite životne sredine”, rekao je on.

Simbolično, prvo dete kome je Udruženje “Čepom do osmeha” dodelilo opomagalo, bilo je upravo iz Pivnica, što budi posebne emocije i sećanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here