Početak Gradske vesti Počasno zlatno odlikovanje za upravnicu Galerije Matice Srpske, dr. Tijanu Palkovljević Bugarski

Počasno zlatno odlikovanje za upravnicu Galerije Matice Srpske, dr. Tijanu Palkovljević Bugarski

23
0

U četvrtak, 23. novembra, u rezidenciji Ambasade Republike Austrije u Beogradu, održana je svečanost dodele počasnog odlikovanja za zasluge u Republici Austriji. Gospodin Kristijan Ebner, ambasador Republike Austrije u Srbiji, uručio je zlatno odlikovanje upravnici Galerije Matice srpske, dr Tijani Palkovljević Bugarski.

Dugogodišnji posvećeni rad dr Tijane Palkovljević Bugarski na uspostavljanju i unapređenju srpsko-austrijskih kulturnih veza bio je povod za ovo visoko priznanje. Zlatno odlikovanje za zasluge predstavlja jedno od najviših državnih priznanja Republike Austrije, a dodeljuje se značajnim pojedincima iz Austrije i inostranstva koji su ostvarili izuzetan doprinos.

Galerija Matice srpske izražava ponos zbog dugogodišnje saradnje sa Republikom Austrijom, Ambasadom Republike Austrije i Austrijskim kulturnim forumom. Ova saradnja rezultirala je razvojem snažnih prijateljstava između GMS i brojnih austrijskih muzeja. Kroz zajedničke programe, edukativne radionice i izložbe, poput „Život – San – Smrt: Evropski okviri srpskog simbolizma“ i „Paja Jovanović i Gustav Klimt: Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja“, ova institucija doprinosi kulturnoj razmeni između dve zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here