Početak Gradske vesti Počela izgradnja prvog manifestacijskog platoa u Vojvodi Stepi: Investicija vredna 15 miliona...

Počela izgradnja prvog manifestacijskog platoa u Vojvodi Stepi: Investicija vredna 15 miliona dinara

30
0

Radovi na prvom manifestacijskom platou u Vojvodini započeti su danas u dvorištu Lovačkog doma u Vojvodi Stepi. Projekat finansira Ministarstvo turizma i omladine, a planirano je da radovi budu završeni za šest meseci.

Svečanom početku radova prisustvovali su dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

instagram

Dr Ivanišević je istakao važnost ulaganja u turizam u Opštini Nova Crnja, gde je u prethodne tri godine uloženo preko 15 miliona dinara. „Ova opština je primer kako se kreira nova turistička destinacija. Izgradnjom turističke infrastrukture, uz sve kulturne manifestacije, dobijamo kompletnu turističku ponudu. Naredna faza podrazumevaće kapacitete za smeštaj i prenoćište na ovom području, tako da ćemo podržati svaku inicijativu koja želi da razvija te kapacitete,” rekao je Ivanišević.

Nemanja Erceg je pohvalio lokalnu samoupravu za aktivnost na planiranju i pribavljanju sredstava za realizaciju ovog projekta. „Svaka izgradnja zahteva određene urbanističke planove, tako da bih pohvalio lokalnu samoupravu koja je bila veoma aktivna na tom polju i potraživala sredstva iz Sekretarijata, kako bismo danas prisustvovali početku ovih radova. Ovo mesto će na mapi Vojvodine, u turističkom smislu, dobiti na značaju,” poručio je Erceg.

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, naglasio je značaj ovog projekta za Vojvodu Stepu i celu opštinu. „Trudimo se da u svakom naseljenom mestu gradimo sportske terene, domove kulture, a sada i ovakve stvari, kako bi letnje manifestacije bile organizovane u mnogo boljim uslovima. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministarstvom i pokrajinskim sekretarijatima za zaštitu životne sredine i turizam, i nadam se da ćemo nastaviti dobro da sarađujemo,” rekao je Brakus.

Ovaj projekat obećava da će značajno unaprediti turističku ponudu Vojvode Stepe, stvarajući nove mogućnosti za kulturne manifestacije i razvoj turizma.

Autor: Pallas radio/ Objektiv24

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here