Početak Gradske vesti Počela izgradnja stanova za bezbednjake u Novom Sadu,

Počela izgradnja stanova za bezbednjake u Novom Sadu,

49
0

Kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, postavljen je danas na Novom naselju, a prvi stanovi trebalo bi da budu gotovi do kraja 2020. godine.
Reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađeno 1.972 stana.

„Predvideli smo i izgradnju vrtića, škole i Atletskog centra sa stadionom i dvoranom u ovom naselju“, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. „Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za pripadnike, vojske, policije i drugih bezbednosnih službi i da im se odužimo za sve ono što su radili i u teškim i u mirnodopskim godinama“, dodao je gradonačelnik Vučević.
Kako je naveo predesnik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovaj projekat će podstaći stanogradnju.

„Pokrajinska vlada podržaće ovaj veoma važan nacionalni program izgradnje stanova, koji će pored rešavanja stambenog pitanja za pripadnike snaga bezbednosti podstaći i stanogradnju, domaću građevinsku industriju i ukupan ekonomski razvoj“, kazao je Mirović.

Mirović je dodao da je Pokrajina zajedno sa Gradom Novim Sadom pripremila i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekata Policijske uprave u Novom Sadu, i da je to jedan od najvažnijih zajedničkih projekata za sledeću godinu, vredan 400 miliona dinara.
Inače, izgradnja stanova na Novom naselju je zajednički projekat Republike i Grada Novog Sada, i projekat je od nacionalnog značaja, kazala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakavši da se radovi paralelno izvode i u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu. Brnabić je najavila i početak izgradnje još 190 stanova u Sremskoj Mitrovici.

„Ponosna sam jer ćemo zajedno sa Pokrajinskom vladom u Novom Sadu zajedno raditi i na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine i početku izgradnje Biosens instituta“, kazala je predsednica Vlade.
Kako je navela ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, Novi Sd je peti grad u kojem se grade stanovi za bezbednjake.

„Ovo je peti grad u kojem gradimo stanove za pripadnike službi bezbednosti, za sve one koji su branuli i čuvali Srbiju. Ponosna sam jer na ovom projektu rade domaće kompanije koje koriste materijal srpskog porekla“, istakla je Mihajlović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here