Početak Gradske vesti Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

47
0

U proseku, ovim putem dnevno prođe više od 5.300 vozila.
 
Radovi na deonici dugoj sedam kilometara obuhvataju kompletnu rekonstrukciju i proširenje puta za najmanje jedan metar  u zavisnosti od terena. Trajaće 150 dana i odvijaće se fazno, neizmeničnim propuštanjem saobraćaja. 
Vrednost investicije iznosi blizu 240 miliona dinara.
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada preuzela inicijativu za rekonstrukciju starog puta od Beograda do Novog Sada, važnog državnog puta koji je izgrađen još krajem tridesetih godina prošlog veka, a kasnije je više puta rekonstruisan. 
 
„Saobraćajnica od Banstola do Sremskih Karlovaca jedna je od najlošijih u tehničkom stanju i  danas počinje rekonstrukcija gotovo sedam kilometara prve deonice ove neuređene saobraćajnice“, kazao je Mirović. 
 
On je najavio da je će paralelno sa ovim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja u narednih nekoliko nedelja sopstvenim sredstvima započeti rekonstrukciju puta od Banstola do hotela „Norcev“ prema Iriškom vencu, uz podsećanje da su prošle godine rekonstruisana gotovo tri kilometra od Iriškog venca do „Norceva“. 
 
To će, kako je naveo, zajedno sa ovom deonicom činiti jedan veliki rekonstruisani saobraćajni prsten na Fruškoj gori značajan za turizam i druge aktivnosti. Rekonstrukcijom oba puta biće omogućena bolja povezanost inđijske i iriške opštine i obezbeđen bezbedniji put ka izletištima i manastirima Fruške gore.
 
Mirović je naveo još četiri važna projekta koja će biti realizovana. U toku su radovi u Čortanovcima na izgradnji tunela na pruzi od Beograda do Novog Sada. Ove godine počinje i priprema projektne dokumentacije za biciklističku stazu na ovoj trasi. Takođe, u toku je i obnova Grebenskog puta kroz Frušku goru, a u planu je i obnova Sremskih Karlovaca.  
 
Autor: 021.rs
Foto:Vlada Vojvodine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here