Počelo glasanje za izbor imena pridošlih evropskih bizona u Nacionalni park Fruška gora, deca dala predloge

Foto. pixabay.com
Počelo je glasanje za izbor imena, odnosno nadimaka za pet novopridošlih jedinki evropskog bizona u Nacionalni park Fruška gora.
Deca iz Srbije, Španije i Poljske dala su predloge nadimaka za pet bizona, jednu mušku i četiri ženske jedinke, koji su krajem marta stigli na Frušku goru.
Glasate tako što u komentaru ispod fotografija na Fejsbuk objavi NP Fruška gora, ostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih, ili dodajte svoj predlog. 5 Komentara /predloga sa najviše lajkova odlučiće i biće nagrađeni. Glasanje traje do 28. aprila.
Deca iz Srbije su za bizona predložila sledeća ima: Srba, Bogi, Stefa, Sale, Pera, Mitar, Marko, Đole, Đuka, Lala, Miki, Laza, Bane.
Kada su u pitanju bizonke, predloga ima mnogo više: Anđelka, Brankica, Bilja, Cveta, Čarna, Divna, Duška, Dragana, Đurđa, Gorica, Ivka, Juga, Kata, Kalina, Krasna, Kruna, Lana, Lenka, Ljupka, Milica, Nada, Nina, Slavica, Slađa, Petra, Vera, Fruška.
Mališani iz Španije su predložili da se jedinke nazovu Reina (Reina), Paqui (Paki), Niña ( Ninja) , Gordi (Gordi) i Chiquito (Čikito). 
Deca iz Poljske su prijavila sledeće „kandidate“: Pyza, Gracja, Nadzieja, Mila i Lalok. 
Novi Sad, 20. april 2022. godine