Početak Sport Počelo takmičenja Top 12 faze lige šampiona Evrope u stonom tenisu za...

Počelo takmičenja Top 12 faze lige šampiona Evrope u stonom tenisu za žene

36
0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je početku takmičenja Top 12 faze lige šampiona Evrope u stonom tenisu za žene. Sedmostruke srpske šampionke Stonoteniskog kluba Novi Sad, dočekuju večeras češkog šampiona, ekipu Hodonina, a 10. novembra očekuje ih meč sa prvakom Evrope, francuskim Mecom.

„Drago mi je da stonoteniserke STK „Novi Sad“ nastavljaju da beleže vrhunske rezultate, kao što je plasman među 12 najboljih klubova Evrope. Nadmetati se sa klubovima, kao što je bivši prvak Evrope francuski Mec ili najbolji češki tim Hodonin, predstavlja zaista ogroman uspeh. To samo govori da Grad Novi Sad prepoznaje značaj ulaganja u manifestacije kao što je Liga šampiona u stonom tenisu za žene i time promoviše ne samo klub, već i sport u Novom Sadu i celoj Srbiji. Posebno bih naglasio da evropski mečevi Stonoteniskog kluba „Novi Sad” imaju humanitarni karakter. Time se skreće pažnja na naše sugrađane sa invaliditetom kojima zajednički pomažemo da njihov život bude funkcionalniji i bolji. Zato je ovaj projekat prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu specijalizovanog robota u korekciji hoda kod dece obolele od cerebralne paralize prava stvar“
– rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik Stonoteniskog kluba „Novi Sad“ Dan Fracile je istakao da je danas veliki dan za stoni tenis u Srbiji.

„Od kada se Liga šampiona igra u ovom formatu, prvi put imamo priliku da gledamo Top 12 fazu u našem gradu. Do tog uspeha stigli smo kao jedini tim u Evropi koji je nastupao isključivo sa domaćim igračicama. Stonoteniski klub „Novi Sad“ je zahvaljujući bratskim odnosima, Republike Srbije i Narodne Republike Kine, dobio svojevrsno pojačanje i našem timu se pridružila igračica Ji Lok Lam. Tako, i kroz sport nastavljamo da negujemo bratske odnose dve zemlje, a to su prepoznale i kineske kompanije koje podržavaju ovaj evropski sportski projekat“ – rekao je Dan Fracile.

Karte za jedan meč koštaju 300 dinara ili 500 dinara za oba, a sav prihod usmeren je za pomoć deci oboleloj od cerebralne paralize.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here