Početak Sport Počeo 42. po redu Fruškogorski maraton

Počeo 42. po redu Fruškogorski maraton

107
0
Nekoliko hiljada učesnica danas i sutra imaće na raspolaganju 19 staza, od nazahtevnijih za najspremnije planinare, do najkraćih za najmlađe i njihove roditelje.
Po rečima direktora Fruškogorskog maratona Nenada Sudarova, na stazama takmičarskog karaktera prijavljeno je oko 500 učesnika, dok je na ostalih 14 staza prisutno nekoliko hiljada ljudi iz više od 17 zemalja.
Uspešan maraton učesnicima poželeli su i predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić i tehnički direktor NP „Fruška gora“ Konstantin Plužarević.
„Nacionalni park je pripremio sve staze, a vi čuvajte Frušku goru. Nadam se da će vas vreme poslužiti u ova dva dana, a Fruška gora vas pozdravlja i dočekuje, ne samo danas, nego i svaki drugi dan u godini“, poručio je Plužarević.
Jelušić se zahvalio svim učesnicima koji već 42 godine žive Fruškogorski maraton, rekavši da bez njih ne bi ni bilo ovog događaja.
Fruškogorski maratan traje danas i sutra, kada će oni najspremniji okončati najduže staze. Najduža staza je ultra ekstremni maraton od 134,3 kilometra, a najkraća je staza radosti i zadovoljstvo od 4,1 kilometra, te pripravnički mini maraton od 10,4 kilometara.
Autor: 021.rs, Objektiv24

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here