Počeo Festival 84 na Jahorini

Ja vidim povezivanje sporta i turizma u regionu kao veliku priliku za zajednički razvoj. Mi znamo bolje da se organizujemo u međusobnoj saradnji i povezivanju nego što to uspeva političarima“, izjavio je Križaj, predvodnik „Spusta mira i prijateljstva“.
 
„Festival 84 nosi simbolično ime godine u kojoj je ceo svet gledao jedno od najvećih dostignuća nekadašnje Jugoslavije i podseća šta sve možemo da postignemo kad smo ujedinjeni. Uz olimpijski, donosimo i duh Exita i naredna tri dana čeka nas ona ista energija sa Tvrđave, koja se od jutros širi planinom na koju pristižu ljudi iz svih krajeva regiona“, rekao je Dušan Kovačević, osnivač Exita, otvarajući peti festival u Exitovoj festivalskoj porodici.
 
 
Prema rečima direktora Olimpijskog centra Jahorina, Dejana Ljevnaića, koliko Exit znači za Jahorinu i celu privredu ovog regiona govori to da će u narednim danima na Jahorini biti dnevno preko 10.000 posetilaca, dok je u prošlim sezonama u ovo doba bilo jedva 1.000 gostiju.
 
Savet za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council) sinoć je u Sarajevu Exit timu dodelio nagradu Šampion regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi za 2017. godinu. Nagradu je Dušanu Kovačeviću uručio generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.
 
„Svih ovih godina Exit je pravi šampion regionalne saradnje, budući da postoji ne samo u Novom Sadu, već i u Crnoj Gori, Rumuniji, Hrvatskoj, a već koliko sutra postojaće i u Bosni i Hercegovini uz prvi Festival 84 koji će osvežiti uspomenu na velike dane ovog grada i ove zemlje, na Zimske olimpijske igre 1984“, rekao je Svilanović.
 
 
Jasmine Palavra i Royal Wolf prvi su izvođači koji su zagrejali publiku Festivala 84, a pridružuju im se i Mahir Beathouse, Eduy, Drop Department i Alexander de Funk. 
 
Od sutra, 16. marta, na Jahorini će biti otvorene sve staze i svih pet dnevnih i noćnih bina. Žurka će početi već u jutarnjim časovima, a od 13h nastupiće Marko Nastić b2b Dejan Milićević na bini Vučko Main Daily Stage. Prve večeri festivala nastupiće reperi iz grupe Bad Copy na glavnoj bini, a potom Umek, Joris Voorn i Patrice Baumel, dok će posetioci Super G Afterparty bine moći da dočekaju jutro uz muzičare kao što su Billain, Woodie, Forest People i Worda. 
 
Još samo večeras do ponoći dostupne su vikend ulaznice sa 20% popusta, dok će cena ulaznice na kapijama festivala od sutra biti viša.
 
Izvor: 021
Foto: 021