Početak Gradske vesti Počinje gradnja infrastrukture za budući Omladinski centar

Počinje gradnja infrastrukture za budući Omladinski centar

36
0

 

U tim zaključcima se navodi da je potvrđeno da, na osnovu provere zemljišnih knjiga u Katastru i Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, nema osnova niti zahteva za restitucijom na parcelama na kojima se radi obnova i izgradnja.

Takođe, počinje se sa uvođenjem, do sada nepostojeće, komunalne infrastrukture. Na osnovu toga, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije potpisala je ugovor za projektovanje vodovoda, kanalizacije i pratećih objekata (crpnih stanica), kao i ugovore za javno osvetljenje i parterno uređenje, sa najpovoljnijim izvođačima radova, a Gradska uprava za imovinu sprovela je postupak javne nabavke čiji su predmet radovi na privođenju nameni na adresi budućeg Kreativnog centra.

Na osnovu svega navedenog, očekuje se početak realizacije radova na privođenju nameni već početkom 2018. godine. Savet je smernice o imenovanju koordinatora projektovanja i realizacije poslova kako bi se što bolje sinhronizovali radovi svih JP i JKP.

Određeni su i prvi kriterijumi za zakupce koji se bave uslužnim zanatima, prema kojima se savesnim zakupcima smatraju svi oni koji su svoje obaveze prema Upravi za imovinu izmirivali na vreme. Ujedno, traži se pravni okvir koji će biti predložen kao rešenje za obezbeđivanje novog prostora za sve uslužne zanatlije koji se privremeno ili trajno iseljavaju iz zone koja se privodi nameni, na osnovu njihovih potreba.

Savet za razvoj budućeg Omladinskog polisa formiran je 12. septembra, a čine ga predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021“ i OPENS-a, predstavnik umetničke produkcije, predstavnik zanatlija iz Kineske četvrti, kao i predstavnici Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Gradske uprave za komunalne poslove i Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove.

Izvor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here