Počinje Međunarodni poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počeće u subotu, 11. maja, a prvi put će imati i zemlju partnera i zemlju prijatelja Italiju i Tunis.

Manifestacija se održava 86. put i na njemu će nastupiti 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.
„Prvi put ćemo u okviru Nacionalne izložbe stoke imati Izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta. Posle više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u sredu, 15. maja“, najavio je direktor Novosadskog sajmaSlobodan Cvetković.
Biće organizovana Izložba hrane i Nacionalna izložba stoke uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada, a Izložba poljoprivredne mehanizacije biće na 35.000 metara kvadratnih.
U Kongresnom centru će svakodnevno organizovati, konferencije, panele i edukacije, najvili su organizatori. Ambasador Tunisa Sejf Alah Redžeb najavio je da će ta „zemlja prijatelj“ nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike
Posetite sajam, poručuju učesnici.
Foto: Screenshot