Počinje postavljanje “Ledene šume” u Dunavskom parku

Postavljanje opreme i instalacija za održavanje manifestacije “Ledena šuma”, četvrtu godinu za redom, počinje danas, 11. novembra u Dunavskom parku.
Manifestacija će trajati od 6. decembra 2019. do 19. januara 2020.

Kako navode organizatori manifestacije, priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode.

“Tako će radovi u prvoj fazi obuhvatiti izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije. Zbog pomenutih radova i bezbednosti građana, moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku”, navode organizatori.
Kako dalje ističu, u ponudi “Ledene šume” naći će se mnoštvo besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja koji će posetiocima manifestacije biti predstavljeni na centralnoj muzičko-scenskoj bini. Ambijent Dunavskog parka upotpuniće i praznična dekoracija i Snežni grad-zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Natkriveno centralno klizalište i njegova kružna staza će se i ove godine prostirati na površini od 1.300 kvadratnih metara, a u neposrednoj blizini biće i kafe.

Za sada nije poznata cena ulaznica i iznajmljivanja klizaljki.
Podsetimo da oko trećina Dunavskog parka bude zatvorena dok se održava “Ledena šuma”.

Program manifestacije kao i informacije o svečanom otvaranju biće naknadno objavljeni.
Autor: 021.rs