Početak Gradske vesti Počinje probna mala matura za osmake u Srbiji: Priprema za završni ispit

Počinje probna mala matura za osmake u Srbiji: Priprema za završni ispit

49
0

Danas počinje probna mala matura za sve osmake u Srbiji, koja služi kao priprema za završni ispit. Probni ispit obuhvata test iz matematike, zakazan za 12 sati.

Sutra, osmaci će imati test iz srpskog jezika u 9 časova, a u 11 i 30 polagaće test iz jednog od pet izbornih predmeta koje su odabrali. Cilj ovog probnog ispita je da pomogne đacima da provere svoje znanje i upoznaju se sa procedurama polaganja završnog ispita.

Pripreme su u toku, đaci će imati redovan raspored do 11 sati kada će se okupiti u dvorištu sa razrednim starešinama koji će im podeliti knjižice i identifikacione brojeve, a zatim će u podne početi ispit iz matematike.

U vezi sa trećim testom, većina učenika se ove godine opredelila za geografiju, dok su manji broj izabrali biologiju, istoriju, hemiju i fiziku. Đaci koji nisu zadovoljni rezultatima na trećem testu, imaće mogućnost da promene predmet od 8. do 11. aprila isključivo u školi.

Načelnik Školske uprave Beograd, Dragan Filipović, izjavio je da su škole u Beogradu detaljno pripremile probni završni ispit, uključujući sastanke sa direktorima škola svih beogradskih opština radi dogovora o koracima i podsećanja na prethodna iskustva.

Prema podacima portala „Moja srednja škola“, za završni ispit prijavljeno je 64.871 učenika po redovnom programu i 1.912 po posebnom programu obrazovanja odraslih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here