Počinju Serbia Epic biciklističke trke

Od 24. do 26. marta 2023. godine održaće se vožnja i borba za bodove za OI u Parizu na Andrevlju oko hotela Cepto, u organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad.

U 3 trke će učestvovati 18 zemalja, 24. marta Yason C3, zatim 25. marta – Đak sport Andrevlje XCO i 26. marta – Andrevlje XCO C1.

Prijavljeni takmičari na Andrevlje dolaze iz Irske, Mađarske, Crne Gore, Švajcarske, Norveške, Srbije, Rumunije, Izraela, Austrije, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Kazahstana, Gruzije, Italije, Belgije, Česke i Bosne i Hercegovine, a trka će biti dostupna i publici, jer će ulaz biti slobodan, te su svi ljubitelji sporta pozvani na Andrevlje da prate 60 biciklista koji će biti u prilici da osvoje 60 bodova za OI, ukupno 130 bodova pobednicima.

Za olimpijske bodove voziće i jedna od najuspešnijih biciklistkinja sveta, Eva Lehner, pobednica Svetskog kupa, ovenčana zlatnim i srebrnim medaljama na brojnim istaknutim svetskim i evropskim takmičenjima i učesnica Letnjih olimpijskih igara 2008. i 2012. godine.

Serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu od 15. do 16. aprila, zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka, dok je završnica Serbia Epic-a zakazana za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

Za kraj Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala organizovan je koncert Tijane Bogićević.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia Epic nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Deo čitave Serbia Epic serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine.

Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi Serbia Epic šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

Izvor: Gradske info