Početak Gradske vesti Podrška inovacijama: Otvaranje sajma arhitekture i održive gradnje „ArchyEnergy 2024“

Podrška inovacijama: Otvaranje sajma arhitekture i održive gradnje „ArchyEnergy 2024“

34
0

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, danas je svečano otvorio prvi sajam „ArchyEnergy“ i stručnu konferenciju posvećenu arhitekturi, energetskoj efikasnosti, inovativnim tehnologijama i materijalima u građevinarstvu.

Ova manifestacija, koja se održava u Novosadskom sajmu, okupila je stručnjake iz različitih delova industrije, kao i predstavnike medija i javnosti. Ivanišević je istakao značaj ove privredne grane za sveukupni razvoj, posebno ističući njen doprinos zapošljavanju i turizmu.

Manifestacija je međunarodnog karaktera, a organizatori su građevinski i arhitektonski časopisi i portali. Pored izložbenog dela, posetiocima su ponuđeni i stručni paneli na kojima su diskutovane aktuelne teme i trendovi u oblasti zelene gradnje i održive arhitekture. Sajam je privukao veliku pažnju kako domaćih, tako i stranih kompanija i investitora, što svedoči o rastućem interesu za ovu oblast.

Ivanišević je naglasio podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam inovativnim granama privrede, ističući da će se i ubuduće raditi na promociji i podršci razvoja održivih tehnologija i praksi u građevinarstvu.

Ustupljene fotografije

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava inovativne privredne grane. Prateći dostignuća sa poslednjeg sajma u Nirnbergu, koji je kao jednu od važnih tema imao energetsku efikasnost, podržali smo ovaj skup namenjen svima koji žele da saznaju šta su novine u građevini„, rekao je Ivanišević.

Takođe, istakao je važnost ulaganja u obnovljive izvore energije i podrške za ekološki održive projekte.

Ovaj skup predstavlja značajan korak ka promociji zelene gradnje i podsticanju inovacija u građevinarstvu, kao i priliku za umrežavanje ključnih aktera u ovoj oblasti. S obzirom na sve veću svest o važnosti očuvanja životne sredine i energetske efikasnosti, očekuje se da će ovakvi događaji doprineti daljem razvoju održivih praksi u građevinarstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here