Početak Gradske vesti Podrška preduzetnicama: Subvencije od 7,3 miliona dinara za inovacije

Podrška preduzetnicama: Subvencije od 7,3 miliona dinara za inovacije

20
0

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević obavili su danas dodelu ugovora preduzetnicama za subvencionisanje troškova nabavke mašina, računarske opreme, softvera ili usluge sa ciljem inoviranja i digitalizovanja proizvodnje i operacija u oblasti marketinga i trgovine za tekuću godinu.

Uradili smo mnogo kako bismo pomogli preduzetnicama. Preduzetništvo karakterišu dve ključne stvari – spremnost da se uđe u preduzetničke vode i ideja da se pokrene novi posao“, rekao je Ćurčić i podsetio na to da je Pokrajinska vlada u prethodnoj godini opredelila 22 miliona dinara za 135 poslova koje su pokrenule žene.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević naglasio je hrabrost ljudi koji se odluče za preduzetništvo.

Trud pokazuje koliko na tržištu može da se postigne. Mi smo tu da vam pomognemo da razvijete posao, da rastete i da zapošljavate druge“, rekao je Ivanišević, navodeći da je do sada Sekretarijat dodelio preko 130 miliona dinara za unapređenje ženskog preduzetništva.

Ukupno je dodeljeno 7,3 miliona dinara za 40 korisnica, od čega je šest miliona za kapitalne subvencije, a 1,3 miliona dinara za tekuće troškove.

Ovogodišnji konkurs resorni sekretarijat sprovodi u saradnji sa Kabinetom potpredsednika Pokrajinske vlade i Savetom za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, a akcenat je na podršci ženskom preduzetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here