Početak Gradske vesti Poetsko veče za Gavrila

Poetsko veče za Gavrila

55
0

Poezijom za život je projekat koji potpisuje grupa mladih pesnika, među kojima i naši sugrađani, udruženi oko ideje da svojim talentom pomognu prikupljanje sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Njihov sledeći nastup zakazan je za 15. april u 18 časova. Publika će recitovanje pratiti putem interneta OVDE. Pesnici će podsećati publiku da budu humani, pošalju SMS poruku i na taj način “plate kartu”. Novac koji se prikuplja namenjen je za plaćanje troškova lečenja Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, dečaka koji ima svega sedam meseci, a boluje od spinalne mišićne atrofije.

Gavrilo je sa 5 meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Terapija postoji, ali zbog same cene Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je priušte i pomognu svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo na lečenje.

Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije kao i za putne troškove i smeštaj. Za Gavrilovu probedu nephodno je čak 2.500.000 evra.

UPIŠITE 973 I POŠALJITE SMS NA 3030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here