Početak Gradske vesti Pojačana kontrola saobraćaja za praznik, zabrinjavaju podaci od početka godine

Pojačana kontrola saobraćaja za praznik, zabrinjavaju podaci od početka godine

16
0

Aleksanda Radenković iz Uprave saobraćene policije najavio je pojačanu kontrola saobraćaja u Srbiji za Sretenje.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, kazao je da će u fokusu saobraćajne policije biti prekršaji koji najviše doprinose da se dogode saobraćajne nezgode.

To su na prvom mestu prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, i ono što je bitno, a ne utiče na nastanak nezgoda ali utiče na težinu posledica, a to je nekorišćenje pojasa – izjavio jeRadenković.

Podsetio je da je prošle godine, u svega četiri dana, bilo 20.000 otkrivenih prekršaja u kontroli saobraćaja, a bilo je sedam poginulih u datom periodu.

Od početka godine, statistika pokazuje veći broj saobraćajnih nezgoda i poginulih u odnosu na isti period prethodne godine.

Imali smo 60 poginulih u saobraćaju i nezgodama što je za devet lica više nego što je to slučaj bio prošle godine – upozorio je Radenković i napomenuo da ne možemo biti zadovoljni trenutnim stanjem bezbednosti saobraćaja, pogotovo zbog činjenice da više od jedne osobe pogine svakog dana.

On dodaje da je u navedenom periodu bilo oko 1.500 povređenih, što  je nešto manje nego što je bio slučaj prošle godine.

U januaru su prednjačili prekršaji u prekoračenju brzine, a za samo 30 dana evidentirano je više od 10.500 prekršaja nekorišćenja pojasa.

Takođe, Radenković ističe zabrinjavajući podatak da je povećan broj prekršaja vožnjom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

mojnovisad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here