Početak Uncategorized Pojačsna policijska kontrola zbog proslave Svetog Nikole

Pojačsna policijska kontrola zbog proslave Svetog Nikole

8
0

U cilju obezbeđenja bezbednosti tokom proslave Svetog Nikole, jedne od najčešćih slava kod Srba, danas će policija sprovoditi pojačane kontrole saobraćaja. Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, Zlatko Belencan, izjavio je da će biti angažovano 572 saobraćajna policajca i uputio apel vozačima da budu odgovorni i izbegavaju vožnju pod uticajem alkohola.

Policija apeluje na građane da obeleže proslavu odgovorno i bezbedno, poštujući propise, kako bi se bezbedno vratili svojim kućama. Zlatko Belencan naglasio je da je bezbednost građana u njihovim rukama te ponovio upozorenje o opasnostima vožnje pod uticajem alkohola, naglašavajući da alkohol značajno utiče na psihofizičke sposobnosti vozača.

Prošla nedelja bila je obeležena nizom nebezbednih situacija u saobraćaju, s čak 14 poginulih osoba. Policija planira nastavak pojačanih kontrola sa fokusom na brzinu kretanja vozila, uz intenzivno korišćenje radarskih uređaja. Ovo upozorenje dolazi uz najavu nastavka pojačane kontrole saobraćaja u narednom periodu kako bi se postigao viši nivo bezbednosti na putevima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here