Početak Politika Pokrajina će dati dodatna sredstva za nasip kod Hrtkovaca

Pokrajina će dati dodatna sredstva za nasip kod Hrtkovaca

36
0

Za izgradnju odbrambene linije u dužini od tri kilometra, koju čine betonski zid i zemljani nasip, „Vode Vojvodine“ su obezbedile 130 miliona dinara. Planirano je da će, kada radovi na rečnoj obali budu završeni, ovaj deo obale Save biti nadvišen od jednog do 2,5 metara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, obilazeći gradilište, podsetio da su 2014. godine na ovom delu savske obale na sremskoj i mačvanskoj strani bile krizne tačke, te da je godinu dana unazad pripremana projektna dokumentacija.

– Vode Vojvodine, sa svojim izvođačima, ove radove izvode u više faza. Radovi u prvoj fazi su već pri kraju, a pripremljena je projektna dokumentacija i za ostale tri faze. Krajem marta biće održana sednica Skupštine Vojvodine na kojoj će, kako verujem, biti obezbeđena dodatna sredstva da se makar dve od preostale tri faze realizuju ove godine – naveo je Mirović, dodajući da će u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede i sa jedne i sa druge strane Save u ovoj i narednoj godini imati potpuno obezbeđenu liniju i nasip, što će omogućiti da se preduprede situacije iz 2014.

Obilasku gradilišta je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Autor: 021.rs
Photo: Vlada Vojvodine