Početak Gradske vesti Pokrajina opredelila 100 miliona dinara za adaptaciju škola, vrtića i učeničkih domova

Pokrajina opredelila 100 miliona dinara za adaptaciju škola, vrtića i učeničkih domova

34
0

Putem konkursa za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata sredstva je dobilo ukupno 37 ustanova u Vojvodini – osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova i domova učenika.

Od novosadskih škola, sredstva su dobile Osnovna škola „Đura Jakšić“ iz Kaća i Osnovna škola „Laza Kostić“ iz Kovilja za zamenu stolarije, kao i srednja Medicinska škola „7. april“ za investiciono održavanje – zamenu portala.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš  rekao je da je ovo nastavak posla Pokrajinske vlade na obnovi škola, vrtića i domova učenika širom Vojvodine, koji se odvija uz punu koordinaciju sa Vladom Republike Srbije i u saradnji sa lokalnim samoupravama.

 Plan je da popravimo i osavremenimo ustanove obrazovanja i vaspitanja u kojima uče i borave deca, nakon čega sledi njihovo opremanje. Sredstva koja smo danas dodelili su izdvojena rebalansom pokrajinskog budzeta i usmerena su prema prioritetima za ustanove sa najvećim potrebama – istakao je Njilaš.

On je izneo da je broj zahteva bio veći od planiranih sredstava i da će ulaganja u bolje uslove obrazovanja širom Vojvodine nastaviti, navodi se u saopštenju.

Najveći broj zahteva za korišćenje ovih sredstava, stigao je od strane osnovnih škola. Na ovom konkursu je za sanaciju i rekonstrukciju 19 ustanova osnovnog obrazovanja u Vojvodini, ukupno odobreno 70 miliona dinara.

Mihalj Njilaš je naglasio da je važno da se obezbedi odgovarajuća infrastruktura po svim standardima, koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here