Početak Gradske vesti Pokrajinska vlada investira 850 miliona dinara u prečišćavanje otpadnih voda u Vrdniku:...

Pokrajinska vlada investira 850 miliona dinara u prečišćavanje otpadnih voda u Vrdniku: Igor Mirović naglašava značaj investicije za zaštitu životne sredine i turistički razvoj

19
0

Pokrajinska vlada, pod vođstvom predsednika Igora Mirovića, danas je prisustvovala potpisivanju ugovora vrednog 850 miliona dinara za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vrdniku.

Ova značajna investicija, koja će biti u potpunosti finansirana od strane Pokrajinske vlade preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, predstavlja važan korak ka zaštiti voda i očuvanju životne sredine u tom regionu.

Predsednik Mirović istakao je da će izgradnja postrojenja biti povezana sa završetkom izgradnje kanalizacione mreže i kolektora u naselju Vrdnik, kao i sa razvojem druge infrastrukture u Banji Vrdnik. Osim toga, ova investicija će doprineti i razvoju privrede i unapređenju turističke ponude u ovom području.

Planira se da projekat bude realizovan u naredne dve godine, što će dodatno ojačati turističku privlačnost Banje Vrdnik. Predsednik Mirović naglasio je da je Banja Vrdnik treća najposećenija banja u Srbiji te da se očekuje da će ulaganja u komunalnu i drugu infrastrukturu privući još veći broj turista, ali i dalja ulaganja.

Osim izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u toku su i druge investicije u Vrdniku, poput izgradnje saobraćajne i druge infrastrukture u kompleksu Vrdničke kule i u samom centru, čime će ukupna ulaganja premašiti cifru od milijardu i 200 miliona dinara.

Potpisivanje ugovora za ovaj projekat obavili su predsednik Opštine Irig, Tihomir Stojaković, i predstavnik izvođača radova, direktor firme Roaming Networks, Mihailo Mrđa. Stojaković je istakao da je ovo najveća investicija u istoriji opštine Irig, te da se očekuje da će doprineti povećanju broja turista u Vrdniku u narednim godinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here