Pokrajinska vlada izdvojila 12,1 milion dinara za Studentski centar „Subotica“.

Današnja poseta prof. dr Zorana Miloševića, pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, Studentskom centru „Subotica“ rezultirala je potpisivanjem ugovora o finansiranju različitih projekata. Pokrajinska vlada je odobrila iznos od 12,1 milion dinara za izolaterske radove u „Restoranu 2“ za studentsku ishranu, nabavku i montažu ograde oko zgrade Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“, sanaciju saobraćajnica oko ovih objekata i nabavku računarske opreme za potrebe Studentskog centra.

Sekretar Milošević naglasio je važnost konstantnog ulaganja u kvalitet života i studiranja, dodajući da Pokrajinska vlada iz godine u godinu ulaže sve veće sume u te svrhe.

Ova investicija je poruka koja pokazuje kakva je budućnost Subotice. Ona je, pre svega, okrenuta prema mladima, prema onima koji će svojom obrazovanošću, kroz realan rad, graditi realne projekcije„, rekao je Milošević.

Istakao je koliko je važno da studentima budu obezbeđeni adekvatni uslovi tokom studiranja, ali i mogućnost zapošljavanja u Subotici, koja je sve više usmerena ka mladim ljudima.

Subotica je vrlo važna destinacija na mapi Srbije i Vojvodine, ne samo zbog broja fakulteta i visokih škola koje se ovde nalaze, već zbog svoje misije. Ona je grad tolerancije, razumevanja među različitim etničkim zajednicama, ali i grad koji shvata raznolike međugeneracijske probleme. Ovo je grad mladosti„, izjavio je Milošević, koji je ovom prilikom, pored Studentskog centra, posetio i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku i novoizabranoj dekanki poželeo uspešan rad.