Početak Gradske vesti Pokrajinska vlada nastavlja podršku Crvenom krstu Vojvodine tokom Nedelje Crvenog krsta

Pokrajinska vlada nastavlja podršku Crvenom krstu Vojvodine tokom Nedelje Crvenog krsta

14
0

Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja traje od 8. do 15. maja, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je predsednika i sekretara Crvenog krsta Vojvodine, Dejana Ukropinu i Boška Mitrašinovića.

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi, Gojkovićeva je bila informisana o aktivnostima Crvenog krsta Vojvodine tokom ove nedelje, kao i o njihovim planovima za buduće periode.

Ona je naglasila značaj rada ove humanitarne organizacije i posvećenost ljudi koji se bave ovim važnim poslom za celo društvo.

Gojkovićeva je istakla da će Pokrajinska vlada nastaviti sa kontinuiranom podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine.

Takođe, najavila je da će Pokrajinska vlada i ove godine finansirati odmor i oporavak 450 dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine.

Sredstva za sedmodnevni boravak dece su izdvojena u iznosu od 10,5 miliona dinara.

Deca će imati organizovane radionice u okviru Letnje škole Crvenog krsta, koje će voditi mladi volonteri.

Tema radionica će biti promocija humanih vrednosti, zaštita od trgovine ljudima, zdravstvene preventivne aktivnosti, kao i osnovi pružanja prve pomoći i upoznavanje sa principima i vrednostima organizacije Crvenog krsta.

Predsednik Crvenog krsta Vojvodine, Dejan Ukropina, zahvalio se na podršci Pokrajinske vlade koja je omogućila realizaciju dosadašnjih projekata, uključujući podršku radu narodnih kuhinja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here