Početak objektiv24 Pokrajinska vlada nastavlja sa investicijama u Somboru

Pokrajinska vlada nastavlja sa investicijama u Somboru

35
0

Predsednik Mirović obišao je danas radove na dogradnji, adaptaciji i rekonstrukciji fiskulturne sale u Srednjoj tehničkoj školi – projekat vredan 76,7 miliona dinara, koji će biti realizovan zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Sombora.

„Nastavljamo sa značajnim investicionim aktivnostima na teritoriji grada Sombora. Izdvojili smo znatna sredstva i uručili danas ugovore gradonačelniku za realizaciju investicija. Sada je na lokalnom rukovodstvu da sprovede procedure, a na izvođačima radova da poštuju rokove i da korak po korak uređujemo Sombor. Želimo da građani Sombora vide konkretne rezultate ulaganja u svim oblastima“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, nakon radne posete ovom gradu.

Postojeći suterenski deo objekta biće adaptiran, rekonstruisan i dograđen i u njemu će biti smeštene teretana i školska ostava. Iznad suterenskog dela predviđena je izgradnja nove fiskulturne sale sa svlačionicama, prostorijom za nastavnike i sanitarnim čvorom, kao i hodnik koji će predstavljati toplu vezu između škole i sale. Realizacijom ovog projekta biće omogućeno bezbedno odvijanje nastave fizičkog vaspitanja. Osim za potrebe nastave, planirano je da fiskulturna sala bude na raspolaganju školskim sportskim i rekreativnim klubovima.

 

„Verujem da ćemo za 150 dana, koliko je predviđeno ugovorom, imati rekonstruisanu salu, i da ćemo na taj način stvoriti mnogo bolje uslove u Srednjoj tehničkoj školi“, izjavio je presednik Mirović.

Gradu Somboru usmereno je i 84,5 miliona dinara za izgradnju sistema ventilacije i klimatizacije s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u Gradskoj hali „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko”.

Uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju rasvete i parketa. Narednih nedelja počinje procedura za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje, a postigli smo dogovor da nastavimo dalje, da uredimo tribine i druge delove hale. Iz velikog poštovanja za sve ono što Nikola Jokić, jedan od naših najpoznatijih sportista i svakako najveća zvezda američke NBA lige, postiže kada je reč o razvoju sporta u Somboru i imajući u vidu tradiciju sporta u ovom gradu, želimo da se u budućnosti ponosimo ovim mestom, koje će, siguran sam, biti mesto razvoja košarke u celoj Vojvodini“, izjavio je predsednik Mirović nakon susreta i kratkog razgovora sa proslavljenim košarkašem N.

Gradska hala „Mostonga” izgrađena je 1971. godine. Ukupna površina objekta iznosi 5.000 kvadratnih metara. Halu koriste sportski klubovi, sportske organizacije i udruženja za treninge i utakmice, održavanje turnira i ostalih takmičenja. Namenjena je i rekreativcima i školama za nastavu fizičkog vaspitanja, a u njoj se održavaju i sajmovi, koncerti i druge kulturno-umetničke manifestacije.

Predsednik Mirović najavio je i početak radova na adaptaciji i sanaciji krova zgrade dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”, ustanove od posebnog značaja za očuvanje, unapređivanje i razvoj kulture. Reč je o biblioteci koja je osnovana 1859. godine i obavlja poslove kao matična biblioteka grada Sombora i tri opštine – Apatina, Kule i Odžaka. Za ovu investiciju Pokrajinska vlada izdvojila je 17,3 miliona dinara.

U brojnim naseljenim mestima u opštini Sombor, kako je podsetio Mirović, Pokrajinska vlada radila je na sistemu vodosnabdevanja, završavaju se radovi na lokalnom putu od Kupusine do Monoštora, prva faza na teritoriji apatinske opštine je završena a u narednih nekoliko nedelja, biće završeni radovi i na izgradnji puta od Stapara do Sivca.

Od jula 2016. godine, Pokrajinska vlada je za finansiranje velikih projekata na teritoriji grada Sombora, izdvojila više od 750 miliona dinara. Uz podršku Pokrajinske vlade nastavljamo sa radovima i ulaganjima na teritoriji grada Sombora, a danas smo dobili i ugovor vredan 142 miliona dinara za treću fazu radova na lokalnom putu Stapar – Sivac“, izjavio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here