Početak Gradske vesti Pokrajinska vlada obezbedila 2,6 milijardi dinara za projekte u Vojvodin

Pokrajinska vlada obezbedila 2,6 milijardi dinara za projekte u Vojvodin

28
0

Pokrajinska vlada, putem konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, ove godine finansira i sufinansira 15 projekata u 13 lokalnih samouprava. Ukupno 2,6 milijardi dinara namenjeno je oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta.

U oblasti saobraćajne infrastrukture, na teritoriji šest gradova i opština u AP Vojvodini, sa 791,6 miliona dinara nastavlja se ulaganje u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, čime se unapređuje bezbednost svih učesnika u saobraćaju i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Opštini Ruma je odobreno 200 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji potpuno novog bulevara koji će se protezati od Rigovog mlina duž Ulice Vuka Karadžića do Glavne ulice, kao i za kompletnu rekonstrukciju Pavlovačke ulice. Gradu Subotici je dodeljeno dodatnih 150 miliona dinara za završetak izgradnje i rehabilitaciju javnih puteva.

Opština Apatin nastavlja sa projektom rehabilitacije i izgradnje novih saobraćajnica, te su obezbeđena dodatna sredstva od 100 miliona dinara za izgradnju biciklističke staze od Banje Junaković do Svilajnca u dužini od skoro tri kilometra, kao i za rehabilitaciju saobraćajnice u Svilajncu.

Pokrajinska vlada je podržala projekte lokalnih samouprava u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda sa ukupno 955 miliona dinara. Za nastavak izgradnje sekundarne kanalizacione mreže u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, izdvojeno je 500 miliona dinara. Takođe, obezbeđeno je dodatnih 80 miliona dinara za rešavanje problema odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada Pančeva.

Opštini Kanjiža je odobreno dodatnih 100 miliona dinara za početak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Vasiljevo, dok je Gradu Kikindi dodeljeno 150 miliona dinara za izgradnju sekundarne atmosferske kanalizacije u delovima ulica Moravske, Jovana Sterije Popovića i Ivana Jakšića.

Pokrajinska vlada je obezbedila 735,8 miliona dinara za nastavak projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a sredstva su dodeljena opštinama Bačka Palanka, Bačka Topola i Srbobran. Podrška će biti nastavljena izgradnjom kompleksa zatvorenih bazena u Bačkoj Topoli, uređenjem centralne gradske zone u Bačkoj Palanci i centralnog gradskog trga u Srbobranu.

Za nastavak izgradnje fiskulturne sale u Putinicama, u opštini Ruma, izdvojeno je 100 miliona dinara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here