Početak Gradske vesti Poligon za polaganje vožnje kod Najlona mora da se prilagodi propisima

Poligon za polaganje vožnje kod Najlona mora da se prilagodi propisima

94
0

 
Trenutno, auto-škole zajedno sa gradskim upravama razmatraju kako mogu da asfaltiraju poligon i dodaju metar širine. Iz Gradske uprave za saobraćaj i puteve za 021 kažu da će prilagođavanje poligona novim propisima biti obavljeno u „zakonskom roku, odnosno do 24. oktobra 2018. godine“.
 
U prethodnom periodu postojale su ideje da se ovaj poligon zatvori do oktobra ove godine, međutim, pošto bi to napravilo prevelik zastoj u polaganjima, a i zato što ne postoji alternativno mesto gde bi se poligon ovog kapaciteta mogao izgraditi, predstavnici novosadskih auto-škola i nadležne gradske uprave ipak su se odlučili za prilagođavanje. 
 
Zatvaranje ovog poligona ne bi bio toliki problem da ga ne koristi gotovo 50 novosadskih auto-škola. Iako postoji još jedan poligon na Limanu, on se koristi za potrebe šest škola i to samo za A i B kategoriju, i nema kapacitete da primi dovoljan broj učenika vožnje.
 
Kako za 021 kaže Milan Mudrinić iz Udruženja auto-škola, zatvaranje poligona na Vidovdanskom naselju bi uzrokovalo da 90 odsto novosadskih auto-škola prestane sa radom.
 
„Najlakše bi bilo izmestiti poligon na neku livadu van grada, ali ispit je koncipiran tako da kreće sa poligona. Ako bismo se mi sa tog poligona do grada vozili 15, 20 minuta u jednom pravcu, ispit bi trajao predugo, a po kvalitetu obuke bismo se vratili u Srednji vek“, rekao je Mudrinić za 021.
 
Tako bi Novosađani koji žele da polažu vožnju bili primorani da to čine u okolnim gradovima. Budući da zbog nedostatka ispitivača u MUP-u gotovo svuda postoje liste čekanja za polaganje praktičnog dela, to bi teško rešilo problem, naročito na duže staze. 
 
Podsetimo, i ranije je bilo priče o zatvaranju ovog poligona, a pre pet godina su građani Vidovdanskog naselja potpisivali peticiju da se teren za polaganje izmesti, jer im onemogućava prolaz do važnih institucija.
Autor: Dragana Prica – dragana@021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here