Početak Gradske vesti Položen kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave

Položen kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave

27
0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom položio kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave “Stari grad“ u Radničkoj ulici, koja bi u januaru 2023. trebalo da počne da radi. Gradonačelnik Vučević je podsetio na to da je sredinom prošle godine sa ministrom Vulinom potpisao Ugovor o sufinansiranju izgradnje policijske ispostave ,,Stari grad“.

– Veliko zadovoljstvo mi je što danas zajedno sa ministrom Vulinom polažemo kamen temeljac za novu policijsku ispostavu “Stari grad“, jer je reč o objektu koji će biti najvećeg kapaciteta sa tom namenom u gradu. Mi smo kao lokalna samouprava izdvojili sredstva kako bismo učestvovali u sufinansiranju tog velikog projekta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ukupna neto površina iznosi 780 metara kvadratnih, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija – policijske ispostave kao i parterno uređenje objekta. Izgradnjom nove policijske stanice u Radničkoj ulici, grad i policija zajedno nastavljaju da rade na boljim uslovima rada policije, što posledično utiče na povećanje bezbednosti građana. Grad Novi Sad je izradio projekat rekonstrukcije poslovnih objekata Zgrade državnih organa i organizacija na uglu ulica Bulevar kralja Petra I i Braće Jovandić, a u toku je izrada projekata izgradnje tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu. Nadam se da ćemo u januaru 2023. godine na ovoj lokaciji imati kompletno izgrađen velelepni objekat i uređenu okolinu na ponos svih Novosađana– rekao je Miloš Vučević.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija, zahvaljujući merama koje je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas stabilna i ekonomski jaka, i ima mogućnost i potencijal da ulaže u jačanje kapaciteta policije, jer, kako je ocenio, bez bezbednosti nema ni ekonomskog napretka. Prema njegovim rečima, kroz izgradnju nove policijske ispostave bezbednost će biti na još višem nivou, kao i uslovi rada policijskih službenika, koji su danonoćno tu da zaštite svoje sugrađane.

Novi Sad je Evropska prestonica kulture i na nama je da učinimo sve da tu titulu koju sa ponosom nosimo opravdamo. Policijski službenici su tu da budu na usluzi svojim sugrađanima i učine sve da se i oni, ali i posetioci i gosti Novog Sada osećaju bezbedno. Stari grad je jezgro Novog Sada, a nova policijska ispostava omogućiće nam da budemo brži i efikasniji – istakao je ministar Vulin koji se zahvalio na razumevanju i pomoći koju je Grad Novi Sad pružio u izgradnji nove policijske ispostave.

Novi Sad, 4. februar 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here