Početak Gradske vesti Poseta ambasadora Kipra Novom Sadu: Jačanje bilateralnih odnosa i saradnje

Poseta ambasadora Kipra Novom Sadu: Jačanje bilateralnih odnosa i saradnje

13
0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se danas u Gradskoj kući sa Nj.E. ambasadorom Kipra u Srbiji, Andreasom Fotiu, koji je došao u posetu gradu.

Đurić je izrazio dobrodošlicu ambasadoru, ističući bliske bilateralne odnose između Srbije i Kipra kao plodno tle za uspostavljanje saradnje među gradovima ove dve zemlje. Naglasio je intenzivan razvoj Novog Sada u protekloj deceniji na svim poljima, što je doprinelo dolasku stranih investitora i otvaranju novih radnih mesta. Posebno je istakao dobrodošlicu kiparskim kompanijama i privrednicima da prošire svoje poslovanje na teritoriji grada.

Ambasador Fotiu je istakao otvorenost Ambasade Kipra za saradnju i naglasio značaj obrazovne razmene između dve zemlje na nivou škola i univerziteta kao jednu od ključnih veza.

U cilju jačanja odnosa između dva naroda, gradonačelnik je predložio kulturnu razmenu, uključujući i učešće umetnika sa Kipra na „Novi Sad Film Festivalu“ koji se održava u septembru ove godine. Takođe je apostrofirao mogućnost učešća kiparskih privrednika na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji se tradicionalno održava svakog maja.

Gradonačelnik i ambasador su se složili da će razmotriti uspostavljanje bližih odnosa među lokalnim samoupravama Kipra i Grada Novog Sada u cilju daljeg razvoja prijateljstva, s nadom da će takva saradnja biti formalizovana u budućnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here