Poseta vrtiću ,,Lienka“ u Kisaču i OŠ ,,Ljudovit Štur“

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetili su vrtić „Lienka“, u Kisaču gde je u toku radna akcija uređenja dvorišta u kojoj učestvuju deca zajedno sa roditeljima, vaspitačima i predstavnicima MZ „Kisač“. Nakon posete vrtiću, usledio je obilazak Osnovne škole „Ljudovit Štur“ gde ih je dočekala direktorica škole Marija Ožvat.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Grad Novi Sad, u saradnji sa Mesnom zajednicom i stanovnicima Kisača kontinuirano radi na unapređenju života svih kategorija stanovništva u tom mestu.

Važno nam je da se Novi Sad ravnomerno razvija i zaista mi je veliko zadovoljstvo kada prilikom posete obrazovnim ustanovama u Kisaču, gde se rad odvija na srpskom i slovačkom jeziku sretnemo sa decom i zaposlenima koji su zadovoljni postojećim uslovima ali i rade na tome da svoje ustanove unaprede i ulepšaju. Prema rečima rukovodioca vrtića „Lienka“, svake godine sve veći broj dece upisuje ovaj vrtić i to je podatak koji nas raduje i čini ponosnima – izjavila je Dina Vučinić.

Dina Vučinić je dodala da je Grad u poslednjih godinu dana u saradnji sa Pokrajinom, u Osnovnu školu „Ljudovit Štur“ uložio tri miliona dinara kako bi se zamenila vrata u školi, kao i semafori, reflektori i sportski rekviziti u velikoj i maloj sali.

Nastavićemo da ulažemo u obrazovanje za koje se iz budžeta Grada izdvaja čak 6,3 milijardi dinara, ali i da osluškujemo potrebe stanovnika Kisača i da daljim ulaganjima doprinosi kvalitetnijem životu u tom mestu – dodala je Dina Vučinić.

Novi Sad, 24. mart 2022. godine