Potpisan ugovor o izgradnji putničkog pristaništa u Banoštoru – ključni korak ka turističkom procvatu Fruške Gore

Danas je potpisan važan ugovor o izgradnji putničkog pristaništa u Banoštoru, zajednički napor Vlade Republike Srbije, Ministarstva turizma i omladine, te lokalnih samouprava. Predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goranom Vesićem, prisustvovao je ceremoniji potpisivanja.

Mirović je tim povodom izrazio zadovoljstvo zbog važnosti projekta za turistički razvoj opštine Beočin i celokupne Vojvodine. Očekuje se da će izgradnja pristaništa doprineti razvoju turizma na Fruškoj Gori, čime će se otvoriti mogućnosti za dolazak brodova i kruzera u ovu regiju.

Printscreen: instagram

Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, izjavio je da je danas potpisivanjem ugovora o izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa u Banoštoru, unapređen turistučki položaj tog predele.

Printscreen: instagram

“Na taj način nastavljamo izgradnju nautičke infrastrukture u Podunavlju, jer su u toku i projekti u Golupcu, Velikom Gradištu i Donjem Milanovcu. Pristanište u Banostoru značajno je za razvoj turizma na Fruškoj Gori, koja je jedna od najbrže rastućih destinacija u Srbiji, sa gotovo 100.000 dolazaka u prošloj godini.” – izjavio je Kandić

Goran Vesić, za javnost izjavio je da je  ovaj projekat  deo globalnog pristaništa koje će privući sve više turista koji dolaze rekom.

Printscreen: instagram

Prošle godine, beležimo 35% više turista koji su pristizali kruzerima u odnosu na 2022. godinu, ukazavši na rastuću popularnost ovog vida turizma. Izgradnja infrastrukture od suštinskog je značaja za očuvanje turista i unapređenje lokalne ekonomije.” – istakao je Vesić