Početak Gradske vesti Predsednica Gojković na otvaranju Ravno Selo film festivala

Predsednica Gojković na otvaranju Ravno Selo film festivala

16
0

Predsednica Pokrajinske vlade, Maja Gojković, prisustvovala je večeras otvaranju sedmog Ravno Selo film festivala. Tom prilikom je naglasila da je ovaj festival značajan kako za našu kinematografiju, tako i za lokalnu zajednicu.

Pored međunarodnog karaktera i dolaska gostiju iz regiona, važno je što debitanti i mladi autori ovde prvi put dobijaju priliku da prikažu svoj talenat. Istovremeno, bogat sadržaj festivala doprinosi poboljšanju kvaliteta života u Ravnom Selu i decentralizaciji kulture u našoj zemlji. Ljudi žive širom Srbije, ne samo u Beogradu i Novom Sadu, a cilj ovog festivala je da pokaže da kultura pripada svima nama“, izjavila je Gojkovićeva. Dodala je da je festival brzo stekao status kulturnog i kultnog događaja.

Predsednica Gojković je podsetila da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ovog festivala od samog početka.

Kultura je jedna od naših najvećih vrednosti i nastavićemo da podržavamo ovaj filmski festival koji promoviše kulturno bogatstvo naše pokrajine i pruža mladim umetnicima priliku da pokažu svoje stvaralaštvo,” rekla je Gojkovićeva. Najavila je i otvaranje novog Doma kulture u Ravnom Selu u septembru, čiju je obnovu finansirala Pokrajinska vlada.

Na otvaranju festivala, ministar kulture Nikola Selaković izjavio je da ovaj filmski praznik šalje u svet najlepšu sliku o našem stvaralaštvu, kulturi i zemlji, koja je oduvek bila rasadnik talenata i umetničkih velikana.

Ravno Selo, rodno mesto našeg proslavljenog filmskog i dramskog umetnika i osnivača festivala Lazara Ristovskog, postalo je mesto okupljanja eminentnih filmskih radnika, umetnika i ljubitelja kulture svih generacija,” rekao je ministar Selaković. Istakao je da su rekordna ulaganja u kinematografiju poslednjih godina potvrda podrške filmskoj umetnosti, te da su u planu još veće investicije kako bi filmski radnici imali bolje uslove za ostvarenje punog potencijala na domaćoj i svetskoj sceni.

Predsednica Gojković je zajedno sa ministrom Selakovićem, pokrajinskom sekretarkom za kulturu Aleksandrom Ćirić Bošković, predsednikom Opštine Vrbas Predragom Rojevićem i osnivačem festivala Lazarom Ristovskim obišla salu novog Doma kulture.

Ovogodišnji Ravno Selo film festival otvoren je tradicionalnim koncertom filmske muzike i filmom „Pokidan“ rediteljke Suzane Purković.

Na festivalu učestvuju filmovi iz 19 zemalja, a biće prikazano više od 40 ostvarenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here