Početak objektiv24 Predsednica Gojković razgovarala sa ministarkom Miščević o unapređenju saradnje u procesu evropskih...

Predsednica Gojković razgovarala sa ministarkom Miščević o unapređenju saradnje u procesu evropskih integracija

17
0

Predsednica Pokrajinske vlade, Maja Gojković, održala u sredu sastanak sa ministarkom za evropske integracije, Tanjom Miščević. Tema razgovora bili su modeli buduće saradnje.

Tokom sastanka, obe sagovornice su naglasile značaj unapređenja saradnje i koordinacije između Vlade Republike Srbije, resornog ministarstva i Pokrajinske vlade u procesu evropskih integracija i planiranja korišćenja sredstava iz fondova Evropske unije.

Diskutovano je i o važnosti prekogranične saradnje, posebno unutar DKMТ regiona, kao i o radu Kancelarije Vojvodine u Briselu.

Gojkovićeva i Miščevićeva su se složile da je neophodno podići nivo saradnje u narednom periodu kako bi se zajedničkim naporima olakšao pristup evropskim fondovima, čime bi se omogućila realizacija projekata značajnih za društveni i privredni razvoj Srbije.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Vidosava Enderić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here