Predsednica Skupštine u poseti penzionerima Budisave

Danas je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović prisustvovala Skupštini Udruženja penzionera Budisave i tom prilikom upoznala se sa radom ovog društva.

Presednica novosadskog parlamenta je istakla da je briga o starijim sugrađanima i penzionerima jedno od najvažnijih pitanja koje naša zemlja postavlja pred sobom.

„Tako i Grad Novi Sad vodi odgovornu politiku prema najstarijim sugrađanima i čini sve što može kako bi dali podršku projektima, koji za cilj imaju unapređenje položaja penzionera, ali i da podržimo programe koji osnažuju i pospešuju vašu svakodnevnicu“, kazala je MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada pozdravila je prisutne u ime gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, poručivši im da prema njima gajimo veliko poštovanje.

„Vi ste stvarali našu zemlju i naš grad. Omogućili ste dolazećim generacijama da nadograđuju ono što ste stvorili svojim radom, znanjem i upornošću. Hvala vam na svemu što ste izneli na svojim plećima, od ratova, nemaštine, raznih kriza i ove poslednje
epidemije. Uprkos svemu, izdržali ste najizazovnija vremena i mi smo vam večno zahvalni na tome“, rekla je MSc Marinković Radomirović.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada je primetila da članovima Udruženja ne manjka energije i zamolila ih da nastave tako.

„Zaslužili ste sve lepe i prijatne trenutke, a Grad Novi Sad će se potruditi da ih bude što je više moguće“, zaključila je MSc Marinković Radomirović.

Pre Skupštine penzionera, predsednica novosadskog parlamenta posetila je Dom penzionera u Budisavi, gde su je članovi i članice Udruženja upoznali s aktivnostima i saradnjom koju imaju sa drugim udruženjima penzionera.

Novi Sad, 4. mart 2023.